Vragen? 038 - 333 80 20 info@hylkemafunderingstechniek.nl

Vernuftige vervanger van de bezemsteel: de penetrologger

Vernuftige vervanger van de bezemsteel: de penetrologger
In onze branche en in ons bedrijf heeft veilig en verantwoord werken een belangrijke plaats. De zogeheten penetrologger (zie foto) is voor ons een belangrijk instrument om in een bouwput de juiste keuzes te maken en daardoor veilig te kunnen werken.

Maar wat is een penetrologger?
De penetrologger is een veldwerkinstrument voor het meten van de (indringings)weerstand van de bodem. Een hele vooruitgang vergeleken met vroeger toen het heel normaal was om met een flinke bezemsteel de stevigheid van de grond te testen.
Behalve ervaring speelde geluk destijds daardoor soms een belangrijke rol. Het gebeurde namelijk regelmatig dat de bezemsteel in de grond op een steen stuitte. Vervolgens werd dan meestal veronderstelt dat het hier om behoorlijk stevig grond ging met alle gevolgen van dien. Als je het daarmee vergelijkt is de penetrologger een uitkomst. De penetrologger is in onze bedrijfstak geen verplichte kost, maar in het kader van veiligheid en efficiëntie een investering waar je als bedrijf in mijn ogen, niet omheen kunt.

Wat kunnen we voor ú betekenen?

©2024 Hylkema Funderingstechniek B.V.   |  Algemene voorwaarden  |   Disclaimer