Vragen? 038 - 333 80 20 info@hylkemafunderingstechniek.nl

Meten is weten in Veenendaal

Meten blijkt weten in Veenendaal
In Veenendaal verrijst een compleet nieuwe woonwijk inclusief een appartementencomplex van 63 woningen. Voor dit wooncomplex brengen we in opdracht van Klaassen Bouw uit Arnhem ruim 223 mortelschroefpalen voor de fundering aan.
Voordat we aan het werk zijn gegaan met de funderingspalen, hebben we eerst grondmetingen in de bouwput gedaan. We gebruiken hiervoor de penetrologger. Met dit veldwerkinstrument kunnen we vrij nauwkeurig ter plekke de indringingsweerstand van de bodem meten. Dat is absoluut noodzakelijk, want de zware machinekranen waarmee we werken, wegen al snel vijftig, zestig ton. Daarmee willen we absoluut geen ongelukken. De ondergrond bleek slecht. In goed overleg met het team van Klaassen #Bouw hebben we daarom uiteindelijk gekozen voor ons plan A. Dat betekende dat we zijn gaan boren, direct vanaf het maaiveld om zoveel mogelijk stevigheid te behouden.
Als de funderingspalen eenmaal in de grond staan, worden ze voor een klein gedeelte weer uitgegraven en afgetopt/afgehakt met een zogeheten koppenkraker/koppensneller. Dit apparaat doet precies wat het woord doet vermoeden. Al met al een goede keuze. 'De opdracht is naar ieders tevredenheid uitgevoerd', vond ook projectleider Robin Kopmels van KlaassenGroep BV

Wat kunnen we voor ú betekenen?

©2024 Hylkema Funderingstechniek B.V.   |  Algemene voorwaarden  |   Disclaimer